Nieuws

Sloop winkelpanden centrum in volle gang

SPAKENBURG - De sloop van vijf winkelpanden in het centrum is in volle gang.

Het gaat om de voormalige onderkomens van de Postkamer, Wedo, 't Spui, Randstad en Beukers Delicatessen. Vele containers met puin worden afgevoerd.

Twee ondernemers hebben de handen ineengeslagen om het centrum een metamorfose te geven. De nieuwbouw gaat ruim een jaar duren. In één van de nieuwe panden wordt een visrestaurant gevestigd.


Bouwers schuiven huis in Leusden paar meter op

LEUSDEN - In Leusden wordt een huis een aantal meters verschoven. Door een rekenfout van het bouwbedrijf kwam de villa in aanbouw per ongeluk twee meter over de erfgrens terecht.

De extra grond kopen bleek niet mogelijk. Daarom werd besloten het gebouw van zo'n 650 ton met mechanische vijzels naar zijn plaats van bestemming te duwen. De techniek werd speciaal voor de klus in Leusden ontwikkeld.

Oorzaak van de vergissing was gebrek aan informatie en pech met de apparatuur. Daardoor kwam het op de kavel van de buren terecht. Vrijdag staat de villa op de juiste plaats en als het daar mag blijven staan, is hij begin februari klaar.

Bron: RTV Utrecht


Ondernemer van het jaarprijzen weer verdeeld

NIJKERK - In een vol Hart van Holland ging Richard Breijer van Roodbeen We Love Office met de grootste eer strijken. Zijn bedrijf kreeg de Samen Sterker Award, omdat de manier van zaken doen, waarin mensen met een beperking goede kansen krijgen om mooie producten te maken, het meest was opgevallen.

Deze award werd aangeboden door de rabobank en Van den Tweel. Teus van den Burg won de prijs in de categorie MKB & Detailhandel.

De reactie van de jury luidde als volgt:
Een familiebedrijf, dat niet alleen met slopen is opgebouwd. Met visie heeft de ondernemer zich ook gespecialiseerd in de milieutechniek. Slopen was natuurlijk allang niet meer de 'boel bij elkaar vegen en wegbrengen'. Zijn nieuwe vak heet: milieuzorg. met een moderne milieustraat en een indrukwekkend machinepark bedrijft hij dit vak met verve.

De jury heeft deze ondernemer genomineerd, omdat hij met gezond ondernemers inzicht en aanzienlijke investeringen zijn horizon van activiteiten heeft verbreed. Zodanig, dat het hoofd wordt geboden aan de abominabel slechte marktomstandigheden in de bouw. Dat kan alleen als je kerngezond bent en de mogelijkheden ziet. Ondernemerschap met visie.


Kijkt u naar een impressie gemaakt door Robin Hackmann of de fotoreportage van Fotograaf Henk Merjenburgh. Ga naar de fotoreportage


NVC heren 2 kampioen

NIJKERK - Heren 2 van volleybalvereniging N.V.C. Nijkerk is zaterdag kampioen geworden in de tweede klasse! Het team werd na de wedstrijd gehuldigd met een rit door Nijkerk
in een vrachtwagen van sponsor T van de Burg Grond & Sloopwerk."
Genomineerde voor de titel Onderneming van het Jaar 2013

Wij zijn verheugd te hebben mogen horen dat TB Grond- en Sloopwerk BV is voorgedragen als genomineerde voor de titel Onderneming van het Jaar 2013 van de gemeente Nijkerk.

Er zijn 9 bedrijven geselecteerd, deze zijn gerubriceerd in drie verschillende categorieën:
-Industrie en Dienstverlening
-MKB en Detailhandel
-Jonge Ondernemer/Onderneming

TB Grond- en Sloopwerk BV is genomineerd in de categorie MKB en Detailhandel

Het Business Event vindt plaats op maandag 8 april 2013 in het Regardz Hart van Holland.
Paragolfer bij Golfclub Zeewolde.

De Paragolfer bij Golfclub Zeewolde is mede mogelijk gemaakt door Hoveniersbedrijf ’t Wencop, T.van den Burg Grond- en Sloopwerk BV en Unive.

Op vrijdag 29 juni jl. heeft Golfclub Zeewolde officieel haar eerste paragolfer in gebruik genomen. Zonder dat ze door hun fysieke handicap worden belemmerd, kunnen gehandicapte golfliefhebbers nu de uitdagende baan van Zeewolde ontdekken en worden hiermee de mogelijkheden om hun favoriete sport te beoefenen uitgebreid.


De bedrijven die de paragolfer hebben mogelijk gemaakt zijn: T. van den Burg grond- en Sloopwerk BV uit Nijkerkerveen, Hoveniersbedrijf ’t Wencop uit Barneveld en Unive uit Nijkerk.
Golf vanuit de paragolfer is pas sinds kort mogelijk in Nederland.Totaalpakket door TB Grond- & Sloopwerk BV!
Sloop, Grond, Straat en Rioolwerk


TB Grond- & Sloopwerk BV verzorgd voor van de Bouwbedrijf van de Kolk sloop en grondwerk

Bouwbedrijf van de Kolk gaat volgende week starten met het uitvoeren van bouwkundige werkzaamheden welke deel uitmaken van een grootschalige renovatie van het koepelgebouw op het Dolfinarium.

Alle bestaande binnenwanden, -vloeren e.d. zullen worden verwijderd en zullen vervolgens opnieuw worden opgebouwd. De koepel zal volledig worden geïsoleerd en de entree van het gebouw zal een nieuw "gezicht" krijgen. Ook wordt er aan de bewoners van het park gedacht, er zal een "beachplek" voor de dolfijnen worden gerealiseerd.


Het park in Harderwijk is voor zes maanden gesloten wegens de verbouwing aan het bekende dolfijnentheater. 27 april 2013 gaat het Dolfinarium weer open.

Architect en constructeur voor het gehele project is Kooij & Dekker Ingenieursbureau B.V. Harderwijk.


ZX250LC-3 voor T. van den Burg Nijkerkerveen

T. van den Burg Grond- en Sloopwerk uit Nijkerkerveen heeft een nieuwe Hitachi ZX250LC-3 graafmachine op rupsen in gebruik genomen.

Deze Hitachi rupsgraafmachine is o.a. uitgevoerd met draaikopfunctie, hydraulische snelwissel en opschoonbak van Pladdet, en sy-klone filter. T. van den Burg Grond- en Sloopwerk ontzorgt bij sloop, renovatie, verbouwing of nieuwbouw, van begin tot eind.


• Bereidt bouwwerkzaamheden voor zodat de bouw zo efficiënt mogelijk van start kan;
• Graaft bouwputten;
• Ruimt op tijdens de bouwwerkzaamheden;
• Prepareert grondwerken voor tuinaanleg, riolering en bestrating;
• Heeft graafmachines van klein tot groot voor allerhande werkzaamheden;
• Sloopt bouwmaterialen zorgvuldig voor milieuvriendelijk hergebruik;
• Biedt een zeer ruim en uniek assortiment gebruikte bouwmaterialen;
• Recycled sloopmaterialen;
• Regelt vergunningen voor asbest verwijdering en sanering;
• Transport;
• Is VCA gecertificeerd.


Presentatiegids Veensche Boys overhandigd

In de bestuurskamer van voetbalvereniging Veensche Boys is als gebruikelijk aan het einde van de eerste thuiswedstrijd de presentatiegids van de businessclub onthuld.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Teus van de Burg, eigenaar van het gelijknamige sloopbedrijf, aan wie een groot artikel is gewijd in de presentatiegids. Andere onderwerpen zijn een kennismaking met de eigenaren van het vernieuwde evenementencentrum De Laak, Mark Iesberts en uiteraard komen de twee trainers van het eerste en tweede elftal aan het woord. De presentatiegids kwam voor het eerst uit handen van Henk van Zijtveld, de nieuwe voorzitter van de businessclub. Hij heeft de voorzittershamer overgenomen van Kees Top.Eerste Hecto voor T. van den Burg Grond & Sloopwerk

Teus van den Burg, eigenaar van T. van den Burg Grond & Sloopwerk uit Nijkerkerveen, is sinds kort de trotse bezitter van
de De-Dust Hecto.

De Hecto is een door Dehaco ontwikkelde nevelmachine en onderscheidt zich van zijn concurrenten door onder meer een volledig traploze instelbaarheid én een krachtige rotor. De Hecto haalt daardoor met gemak een bereik van 40 meter en heeft daarmee voldoende capaciteit voor de hal waar hij op dit moment wordt ingezet. Bijkomend voordeel is dat ook de omvang van de nevel instelbaar is en de machine daarmee voor zeer diverse werkzaamheden gebruikt kan worden: sloop & recycling, indoor & outdoor, etc.

Daarnaast is de Hecto eenvoudig te transporteren en kan daardoor makkelijk meegenomen worden naar diverse projecten.

T. van den Burg Grond- en Sloopwerk ontzorgt bij sloop, renovatie, verbouwing of nieuwbouw. Bekijk voor meer informatie de website: www.slopenweb.nl

Uitlevering van de Hecto aan
Teus van den Burg (rechts in beeld)

1e Powerscreen Warrior 800 afgeleverd

Primeur voor Van den Burg, de eerste Powerscreen Warrior 800 van Nederland.


Marijs heeft de eerste Powerscreen Warrior 800 afgeleverd bij Van den Burg grond- en sloopwerken in Nijkerkerveen.
De zeef is afgelopen week afgeleverd in Nijkerkerveen op het bedrijfsterrein van Van den Burg en in gebruik gesteld. De machine vervangt een Powerscreen Chieftain 1400 die enkele jaren geleden aan Van den Burg werd geleverd door Marijs.

Het besluit tot aanschaf van de Warrior 800 had vooral te maken met het zelf kunnen vervoeren van de zeef op de getrokken eigen dieplader,deze dieplader is onlangs samen met een nieuwe MAN containerauto aangeschaft.

Op de foto staat Teus van den Burg die de sleutels van de Warrior 800 in ontvangst neemt van verkoper Fred van de Bor, die naast de verkoop van het grondverzet- en overslagprogramma van Van der Spek ook het leveringsprogramma van dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek voor zijn rekening neemt in het midden van het land.


Het bedrijf van den Burg is al 44 jaar aktief in de grond en sloopwerken. Teus van den Burg is de huidige eigenaar en heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen in 1993 en is actief op het gebied van o.a. sloopwerken, asbestsanering, bestrating, riolering, en het zeven van verontreinigde grond. Men werkt meestal in een straal van 150 km om Nijkerkerveen.

Er werkt 12 man in vaste dienst en het materieel bestaat o.a uit rupskranen, mobiele graafmachines, shovels, 4 mini's een verreiker en 2 vrachtwagens.

Van den Burg is onlangs gestart met de nieuwbouw van een sorteerhal op deze locatie waar de Warrior 800 zeef dienst kan doen in het sorteren van de diverse afvalstromen. De nieuwe zeef zal zeker ook op locatie gebruikt gaan worden voor het afzeven van puin en grond en als nodig inzet gaan worden bij saneringen voor het uitzeven van bijvoorbeeld asbest.

De 18 tons dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine is ontstaan door goed te luisteren wat er wenselijk was uit de markt. Deze vroeg om een compacte,gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten.
Het hart van de machine is een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770mm en 1220mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewonen traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden.
Bij van den Burg is er voor het afzeven van grovere fracties een vingerdek meegeleverd met de machine

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Hier vindt u meer informatie over de nieuwe Warrior 800


Milieustraat in Nijkerkerveen

Nijkerkerveen krijgt zijn eigen milieustraat, waar inwoners - vanuit de hele gemeente trouwens - hun afval kunnen brengen. Teus van den Burg heeft in zijn bedrijfshal een prachtige sorteerstraat ingericht. Een concurrent voor de gemeentelijke milieustraat, die hemelsbreed iets meer dan kilometer verderop zal worden gevestigd op bedrijventerrein De Flier.

Het bedrijf van Van den Burg - Grond & Sloopwerk T. van den Burg - is al sinds 1980 gevestigd op de huidige locatie aan de Domstraat 55 in Nijkerkerveen. Zijn vader begon ooit met een agrarisch loonbedrijf aan de Groenestraat in Nijkerk, maar toen dat bedrijf groeide, werd uitgekeken naar een andere locatie. Dat werd Nijkerkerveen.
Bron: DeStadNijkerk.nl

Het bedrijf van Van den Burg heeft bij de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan buitengebied uiteindelijk vergunning gekregen om uit te breiden. Van den Burg: ,,Dat was een lange procedure. Zo lang, dat onze hinderwetvergunning dreigde te verlopen. Maar alle lof voor de gemeente, die er alles aan heeft gedaan om het mogelijk te maken."
Na die toestemming heeft Van den Burg één van de bedrijfshallen hoger opgetrokken. Op de bovenverdieping is nu het kantoor gevestigd. Geheel ingericht volgens de laatste trend met bureaus en kasten van sloophout. In de bedrijfshal zelf is een complete sorteerstraat ingericht, waar medewerkers van Van den Burg het afval kunnen sorteren.

Concurrerend
Het bedrijf van Van den Burg wordt een regelrechte concurrent van de gemeentelijke milieustraat, die binnen afzienbare tijd op bedrijventerrein De Flier wordt gevestigd. Met behulp van googlemaps laat Van den Burg zien, dat de gemeentelijke milieustraat hemelsbreed op een kilometer afstand van zijn bedrijf komt.
Bij Van den Burg kunnen particulieren, maar ook kleine zelfstandige bouwondernemers vrijwel al hun afval kwijt. Alleen klein chemisch afval en het huishoudelijk afval wordt niet ingenomen.Teus van den Burg: ,,Wij hebben heel aantrekkelijke tarieven. Lager dan de tarieven op de gemeentelijke milieustraat. Bovendien moet je daar het afval zelf sorteren. En dat betekent dat je iedere keer over de weegbrug moet. Dat kost een hoop tijd. Bij ons hoef je maar twee keer te wegen. Dat scheelt een hoop tijd. En je kunt het afval ongesorteerd brengen. Wij sorteren het wel."
Van den Burg neemt bouw- en sloopafval in, hout, puin, groenafval, gips- en isolatiemateriaal, goed verpakt asbest, grond en dakleer. Teus van den Burg: ,,Wij richten ons in eerste instantie op kleine zelfstandige bouwondernemers, zzp-ers. Die hebben vaak geen ruimte voor een afvalcontainer. Maar particulieren kunnen hier ook terecht met hun afval. Vergunningstechnisch is alles geregeld. De activiteiten passen binnen het bestemmingsplan en de provincie Gelderland heeft alle vergunningen, die nodig zijn, afgegeven."
Bij Van den Burg is ook een tweedehands winkel gevestigd, waar je terecht kunt voor bouwmateriaal, afkomstig uit de sloop, zoals dakpannen, sanitair, balken, vloerdelen.

 

 

 


Sloopwerk
Het huidige slopen is een specialisme op het gebied van demonteren en opruimen.
Grondwerk
Ons machinepark is heel divers, waardoor bijna iedere graafklus aan ons uitbesteed kan worden!
Asbestsanering
Wij beschikken over de nodige kennis en middelen om asbest volgens richtlijnen te verwijderen
Straatwerk
Herstellen en aanleggen van een terras, stoep of sierstraatwerk. Wij leggen nieuwe of gebruikte stenen in het gewenste patroon.
Afvalverwerking
Herbruikbaar materiaal wordt met beleid verwijderd, ter plekke gesorteerd en afgevoerd.
Recycling
Wij zorgen ervoor dat alle bruikbare delen in een staat van hergebruik komen en alle niet bruikbare onderdelen worden gerecycled.
Sitemap