diensten
Asbestsanering
Asbestsanering
TB Asbestsanering is uw partner voor de deskundige verwijdering van asbest
Tot 1994 werd er in Nederland asbest verwerkt in materialen. Inmiddels is het bekend dat asbest een gevaar kan zijn voor onze gezondheid en het is daarom verboden om asbest te verwerken of bewerken. Asbest verwijderen mag op enkele uitzondering na, alleen door gecertificeerde bedrijven gedaan worden.
Heeft u een vraag?

Teus van den Burg
Directeur
Asbest? Geen probleem.
Asbest is in het verleden bij vele toepassingen in de bouw gebruikt. Bekend zijn de golfplaten, maar asbest kan aanwezig zijn in dakbeschot, gevelpanelen, vensterbanken, CV-ketels en beglazingskit. Bij verbouwingen of sloop van woningen ouder dan 1994 is het dan ook verplicht een asbest inventarisatie te laten uitvoeren. Een deskundig bureau onderzoekt en legt vast of er asbest in een gebouw aanwezig is.
TB Asbestsanering B.V. is uw partner voor de deskundige verwijdering van het asbest. Wij zijn in het bezit van het SC-530 certificaat, waardoor we asbest in eigen beheer kunnen en mogen verwijderen.
Indien u vragen heeft of een offerte wilt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
video
Bekijk onze bedrijfsvideo
Veelgestelde vragen
Wanneer heb ik een asbestinventarisatierapport nodig?
In Nederland is het verboden om na 1 januari 1994 asbest te verwerken in producten. Woningen en objecten die na 1 januari 1994 zijn gebouwd kunnen als asbestvrij worden beschouwd. Een asbestinventarisatie dient uitgevoerd te worden wanneer gebouwen of objecten van vóór 1 januari 1994 geheel of gedeeltelijk gesloopt of uit elkaar genomen wordt.Wanneer heb ik een sloopmelding nodig?
Het is verboden om zonder of in afwijking van een sloopmelding te slopen indien daarbij asbest wordt verwijderd of de hoeveelheid sloopafval naar redelijke inschatting meer dan 10m3 zal bedragen. Er zijn echter enkele uitzonderingen, zie hiervoor Bouwbesluit $ 1.7 artikel 1.26 lid 2 en 3.Mag ik als particulier zelf asbest verwijderen?
Als particulier mag u de onderstaande asbest toepassingen zelf verwijderen:- Geschroefde platen waarbij de asbestvezels hecht-gebonden zijn, tot een oppervlak van 35m2 per kadastraal perceel.
- Asbesthoudende vloertegels of niet-gelijmde, asbesthoudende vloerbedekking uit een woning of bijgebouw, voor zover dit gebouw niet beroepsmatig gebruikt wordt. De maximale te verwijderen hoeveelheid mag niet meer dan 35m2 per kadastraal perceel bedragen.
- Het asbest dient in zijn geheel verwijderd te worden, dus niet in kleine stukken zagen of breken.
Mag ik als bedrijf zelf asbest verwijderen?
Nee, tenzij de asbesttoepassingen ingedeeld zijn in risicoklasse 1. Dit wordt vermeld in het asbestinventarisatierapport.Wie controleert of het asbest geheel en deskundig verwijderd is?
In eerste instantie de DTA van het asbestverwijderingsbedrijf. Daarna wordt gecontroleerd door een geaccrediteerd laboratorium door middel van een visuele inspectie en/of een luchtmeting. In derde instantie kan een het asbestverwijderingsbedrijf gecontroleerd worden door de gemeente of Omgevingsdienst, door de certificerende instelling van het asbestverwijderingsbedrijf of door inspectie SZWWaar kan ik asbest tegenkomen?
Asbest kan op veel plaatsen voorkomen. Bekend zijn natuurlijk de golfplaten. Daarnaast kan er asbest o.a. voorkomen in:- Dakbeschot (beplating onder de dakpannen);
- Dakleien;
- Vochtkeringen rondom kozijnen (spouwstroken);
- Vloerbedekkingen/-zeil en/of de lijmlaag
- Vloertegels (colovinyltegels)
- Vensterbanken
- Plafonds
- Hitteschilden t.p.v. cv-ketels
- Beglazingskitten en stopverf
- Pakkingen bij technische installaties of radiatoren
- Ventilatie buizen/kokers
- Rioleringsbuizen
Zijn er ook afvalstoffen die niet aangeboden kunnen worden bij de sorteertraat?
Wij nemen geen chemisch afval aan.Wat is een DAV?
De DAV (Deskundig Asbest Verwijderaar) is de persoon die onder toezicht van de DTA de asbesttoepassingen verwijderd.Heeft u een andere vraag over asbest?
In de veel gestelde vragen gaat het om de algemeen voorkomende zaken. Er zijn echter ook uitzonderingen die te specifiek zijn om hier te behandelen. Hiervoor verwijzen wij u naar de diverse wetsartikelen in het Bouwbesluit 2012, het Asbestverwijderingsbesluit 2005 en het Arbeidsomstandighedenbesluit.contact
Interesse? Dan wordt het tijd dat wij eens kennis gaan maken.
Vul hiernaast uw gegevens in, laat een bericht achter, en dan gaan wij kijken naar de mogelijkheden! Wij reageren voornamelijk binnen openingstijden (9:00 – 17:30) doorgaans binnen enkele uren. U kunt ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 033 – 257 23 44.